Kurumsal.TV

2021 Yılında Halka Arzı Beklenen Şirketler

2021 Yılında Halka Arzı Beklenen Şirketler

11 Aralık 2020 11:08

Bir önceki yazımızda 2020 Halka Arz performanslarını değerlendirmiştik.

2020'de 7 şirket halka arzı gerçekleşti. Rekor talep 40 kat ile Kontrolmatik arzında gerçekleşirken son arz olan Kervan Gıda'nın halka arzına 34 kat talep gelmişti. Dolayısıyla 2020 yılında halka arz edilen 7 şirkete gelen toplam talep 6 milyar liraya yaklaştı ve bu halka arzların toplam büyüklüğü ise 500 milyon lirayı bulmuştu.

2021 Yılı için ilk açıklama İhlas Grubundan geldi, 2 halka arz için başvurular yapıldı:

Bağlı Ortaklığımız İhlas Haber Ajansı A.Ş’nin halka açılma süreci hakkında” Şirketimiz bağlı ortaklığımızın 40 milyon TL'ye kadar yapacağı sermaye artırımlarına katılma kararı almıştır.

İhlas Holdig; %45 oranında hissedarı olacağı "İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş."nin kuruluş izni için bugün (26.11.2020) Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunulmuştur.

Onu İttifak Holding, takip etti bağlı ortaklığı Selva Gıda'nın halka arzı için Gedik Yatırım ile Aracılık Sözleşmesi imzaladı.

“Bağlı ortaklığımız Selva Gıda Sanayi A.Ş.'nin halka arzına ilişkin olarak; Selva Gıda Sanayi A.Ş. ile Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. arasında "Halka Arza Aracılık Sözleşmesi" 09.12.2020 tarihinde imzalanmıştır.”
 
Verusa Holding bugün (9 Aralık) gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yüzde 40,75 oranında iştiraki olan Aldem Çelik Endüstri Sanayi ve Ticaret'in halka açılmasına karar verdiğini duyurdu.
 
AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ
Aydem Enerji’nin iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji, ağustos ayı ortasında halka arz için SPK’ya başvurdu. Şirket; Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde toplamda 25 yenilenebilir enerji santrali işletiyor.
 
AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ
Yaklaşık 1-2 yıl içinde halka arz planladığı belirtiliyor.
 
BAŞKENT DOĞALGAZ
Torunlar GYO, mart ayında grup şirketi Başkent Doğalgaz’da halka arz planlarının sürdüğünü, piyasaların normalleşmesinin beklendiğini açıkladı.
 
BİOTREND ENERJİ
Doğa nlar Yatırım Holding, önceki hafta BioTRend Enerji’yi halka arz etmeye hazırlandığını açıkladı. Enerji alanında portföy büyüklüğü 120 MW olan Biotrend Enerji, 15 farklı bölgede atık gazından elektrik üretimi yapan ve katı atık bertaraf tesislerini işleten bir portföyde hizmet veriyor.
 
BOTAŞ VE TPAO
Önceki hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervi hakkında ,”Bu son süreç TPAO ve BOTAŞ’ı farklı bir lige çıkaracak. Bu keşiflerin gelişmesiyle TPAO ve BOTAŞ’ın halka arz sürecinin de önünü açacak” diye konuştu.
 
ÇAN KÖMÜR VE İNŞAAT
Odaş Elektrik Üretim, iştiraki Çan Kömür ve İnşaat’ın halka arz edilmesiyle ilgili temmuz ayında KAP’a yollandığı duyuruda, çalışmalar için Vakıf Yatırım’ın yetkilendirildiğini açıkladı.
 

LİMAK YATIRIM HOLDİNG

Şirket yetkili başta enerji olmak üzere diğer sektördeki şirketlerini sırayla halka arz etmeyi planladıklarını belirttiler.

METRO TURİZM
Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding, KAP’a yaptığı açıklamada Metro Turizm’in halka arzı için 14 Haziran’da yönetim kurulu kararı alındığını duyurdu.

NATURELGAZ
Global Yatırım Holding’in bağlı ortaklığı Naturelgaz, esas sözleşmesinde halka arza yönelik değişiklik yapmak için 20 Ocak’ta SPK’ya başvurdu. Temmuz ayında ise holdingin yönetim kurulu başkanı Mehmet Kutman, halka arzı piyasalar da elverirse eylül ayında tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

ŞEKER GYO
Şekerbank, iştiraki Şeker GYO’nun halka arz başvurusunun, SPK’ya 27 Mart’ta yapıldığı bilgisini verdi. Ardından Şeker GYO’nun başvurusunun şirketin 30 Haziran 2020 tarihli finansal tablolarıyla yeniden yapılmasına ilişkin talebin SPK kararıyla uygun görüldüğü bildirildi.

ZORLU YENİLENEBİLİR ENERJİ

Zorlu Grubu; Zorlu Doğal, Zorlu Jeotermal ve Rotor şirketleri altında yer alan hidroelektrik, jeotermal ve rüzgâr yatırımlarının Zorlu Yenilenebilir Enerji olarak, tek bir şirket altında birleştirileceğini açıkladı. Kuruluşuyla ilgili gerekli onayların alındığı Zorlu Yenilenebilir Enerji’nin halka arzının 2021’in ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.

İZDEMİR

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile "Halka Arz Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri Verilmesine İlişkin Yetkilendirme Sözleşmesi" imzaladığını duyurdu. 

GALATA WİND

Doğan Holding iştiraki Galata Wind Enerji KAP'ta bildiri yayımlayarak Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. arasında "Halka Arz Aracılık Yetki Sözleşmesi"imzaladığını açıkladı. 

PARAM

Aracı kurum anlaşmalarının devam ettiğini, halka arzın detaylarına ilişkin bilgileri önümüzdeki dönemde SPK onayının ardından paylaşacaklarını belirtti.

MATRİKS DATA

Matriks'in yayımladığı açıklamada Garanti BBVA aracılığı ile talep toplama işlemi yapacağını duyurdu. Matriks talep toplama tarihlerine ilişkin bir bilgi yayımlamadı.

BORSA İSTANBUL, N11, ROKETSAN, SABANCI ENERJİ, NEF 

İsimleri, halka arz edilebilecek kurum ve şirketler arasında geçiyor.

#finansman #finans #denetim #iç denetim #Davos #bağımsız denetim #Financial #muhasebe #due dilligence #bağımsız denetim şartları #bağımsız denetim kriterleri #Halka Arz #Yabancı Yatırım #Fon #Özel pazar #Gelişen İşletmeler Piyasası #Gip #Melek Yatırımcı #venture Capital #denetim #sınırlı denetim #konkordato #Borsa #Borsa İstanbul #Bist #Spk #yabancı yatırımcı #yabancı ortak #yurtdışı finansman #yabancı finansman #refinansman #finansman savaşları #ipo #yeni küresel sistem #küreselleşme #globalleşme #FED #faiz artışı #yenilenebilir enerji #organizasyonel yapılanma #2021 halka arzı beklenen şirketler #2021 halka arzı planlanan şirketler #Halka arz olacak şirketler 2021 #halka arz başvurusu yapan şirketler